Roheliste valimisnimekiri tekitab paksu verd

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on roheliste erakonna kongress.
Pildil on roheliste erakonna kongress. Foto: Liis Treimann

Eestimaa Rohelised said täna õhtuks lõplikult kokku neljapäeval valimiskomisjonile esitatava riigikogu valimiste nimekirja, kuid seegi nimerida tekitab paksu verd.

Roheliste esimese eestkõneleja Aleksei Lotmani sõnul on nimekirjast paraku lahkujaid, kes pole rahul sellises mahus sõltumatute kandidaatide lisandumisega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Erakonnasiseses otsustuses vähemusse jäänud lahkuvad, sellest on kahju, see on kurb paratamatus, mida ma olen proovinud ära hoida, aga kusagil kümmekond inimest tõesti läks, kellest mina suhtlesin isiklikult kahega, kahjuks tulutult,» rääkis Lotman.

Kaks tuntumat lahkujat olid Tartu piirkonnast: Inboili nime all tuntud laulja Andrus Rootsmäe ja naiskodukaitse kunagine juht Dagmar Mattiisen, kes ütles, et erakond tülis pole ja tema lahkus nimekirjas hoopis Marek Strandbergi ja Valdur Lahtvee tõttu.

«Selleks on ainult üks põhjus, ma lihtsalt ei soovinud, et need kaks juhatuse liiget, kes tegid kohtuga kompromissotsuse, oleks olnud esikuuikus või esikümnes, meie moraalsed ja eetilised tõekspidamised erinevad kardnaalselt ja ma ei arva, et ma peaks oma häältega aitama neid inimesi riigikokku,» lausus Mattiisen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles