IRLi volikogu arutab täna Tartus ettepanekut radikaalseks haldusreformiks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi valimisreklaam.
IRLi valimisreklaam. Foto: Mihkel Maripuu

IRL kujundab tänasel volikogu istungil oma seisukoha regionaalminister Siim Kiisleri ettepaneku suhtes kasutada haldusreformi tegemiseks administratiivset liitmist.

Kiisler ütles pöördumises erakondade poole, et haldusterritoriaalne reform on võimalik läbi viia ühtsete põhimõtete ja plaani alusel korraga kogu Eesti territooriumil.

See eeldab aga tõsiasja tunnistamist, et reformi pole võimalik teostada ainult vabatahtlikule ühinemisele tuginedes, möödapääsmatu on teatud juhtudel ka omavalitsuste administratiivne liitmine.

Regionaalministri sõnul on reformi teostamine võimalik ainult tuginedes tugevatele ja selgetele kokkulepetele, mistõttu ootab ta hiljemalt homseks, 28. septembriks koalitsioonierakondadelt vastust, kas haldusreformi läbiviimisel ollakse valmis kasutama kohalike omavalitsuste administratiivset liitmist.

Kiisler juhib pöördumises erakondade tähelepanu sellele, et antud küsimusele on võimalik vastata kas jaatavalt või eitavalt. Kõik poolikud variandid – «teatud tingimustel võimalik, võib kaaluda, vajab mõtlemist» tähendavad eitavat vastust. Jaatav vastus annaks regionaalministrile mandaadi esitada valitsusele konkreetsed ettepanekud haldusreformi teostamiseks 2009. aasta kohalike valimiste ajaks.

IRL kujundab oma seisukoha täna kella neljast kuueni Tartu hotellis London toimuval koosolekul.  Enne volikogu istungit koguneb samas erakonna saadikute kogu, kes arutab samuti regionaalministri haldusreformiettepanekuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles