Keskfraktsioon: mingist lõhest rääkida ei saa

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui viimastel nädalatel on räägitud sellest, justkui oleks Keskerakonnas lõhe, siis täna toimunud keskfraktsiooni esimese kongressijärgse koosoleku järel kinnitasid kõik kui ühest suust, et mingit vastandumist ei ole. Vähemalt mitte fraktsiooni sees.

Fraktsiooni esimees Kadri Simson viibib välislähetusel ja ei saanud seetõttu tänasest koosolekust osa võtta. Küll aga kinnitasid ülejäänud fraktsiooni liikmed, et koosolek möödus töises meeleolus ning kahe nn leeri – Kadri Simsoni ja Edgar Savisaare toetajate – vastandumisest rääkida ei saa. 

«Mina ei ole seda lõhet kuskil näinud,» kinnitas kongressil Savisaare toetuseks kandideerinud värske riigikogulane Kerstin-Oudekki Loone. «Ma arvan, et need on ühelt poolt õelad kuulujutud või teiselt poolt, inimesed soovivad näha show'd seal, kus seda ei ole,» lisas ta. Kui kuskil lõhe on, siis on see tema hinnangul hoopis valitsuses.

Ka esimehe valimisel Simsonit toetanud Jüri Ratas ja Savisaart toetanud Marika Tuus-Laul ütlesid, et lõhet ei ole «Ma arvan, et seda lõhet, mida otsitakse, ei ole. Ja tegelikult soovib erakond siin ühtsena edasi minna,» märkis Ratas. 

«Fraktsiooni koosolekul küll keegi kuidagi ei väljendanud oma erimeelsust, vaid vastupidi, kõik rääkisid töiselt. Võib-olla need erimeelsused tulevad siis hiljem, kui tulevad uued fraktsiooni juhtkonna valimised,» arvas fraktsiooni aseesimees Mailis Reps.

Ülemöödunud pühapäeval toimunud Keskerakonna kongressil sai küllaltki napi häälteenamusega erakonna esimeheks Edgar Savisaar. Kadri Simson jäi kauaaegsele esimehele alla 55 häälega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles