Savisaar kaotaks kõik, Simson mitte

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täiskuu-kongress on lisaks Keskerakonnale mõjutamas ka valitsuse hingeelu – Isamaa ja Res Publica Liit lisab Juhan Partsi ametlikult Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks nimetamisega õli tulle, sotsid kiikavad Kadri Simsoni võidu lootuses uue võimuliidu suunas.

Eile valitsusliidus punase joone ületamisest rääkinud sotsid igatsevad liitu, kuhu kuuluks nemad, Simsoni juhitud Keskerakond ja ... keegi veel. Varasem lootus Reformierakonnale koos IRLiga «ära teha» ei pea pärast tüli üles kiskumist enam paika. Võimalikule valitsuskriisile tuleb lahendus leida nädalavahetusel, kuna Reformierakonna juht, peaminister Taavi Rõivas sõidab esmaspäeval Pariisi ÜRO kliimakonverentsile.

Määravaks saab võimaliku uue võimuliidu puhul ka see, kas keskfraktsioon hoolimata ühest või teisest homse kongressi tulemusest ühtseks jääb. Seda on keeruline pärast vängeid väljaütlemisi eeldada, kuid vaevalt et esimese kahe kuu jooksul pärast uue juhi valimist suuri visklemisi tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles