Riigikogu hakkab kooseluseaduse jõustamiseks rakendusseadust välja töötama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Sander Ilvest / Postimees

Mullu oktoobris vastu võetud kooseluseaduse jõustumiseks vajaliku rakendusseaduse töötab välja riigikogu.

«Eelnõu ilmselt valmib riigikogus ja esitatakse ka riigikogust saadikute poolt,» ütles Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv riigikogu esimees Eiki Nestor BNS-ile.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv justiitsminister Urmas Reinsalu ütles tänavu aprilli lõpus usutluses Postimehele, et ei kavatse vastu võetud kooseluseaduse jõustumiseks vajalike rakendusaktide väljatöötamisega edasi tegeleda.

Kooselusadus annab mitteabielulises kooselus elavatele inimestele võimaluse oma kooselu registreerida ning reguleerida omavahelisi õigussuhteid, samuti õigussuhteid kolmandate isikutega.

Seaduse reguleerimisalasse kuuluvad kooselulepingu sõlmimise kord, registreeritud elukaaslaste õigused ja kohustused ning kooselulepingu lõppemise alused. Kooselulepingu tõestab notar. Leping ja koos sellega valitud varasuhe kantakse registrisse. Kooseluseadus võimaldab oma kooselu registreerida ka samasoolistel paaridel.

Kui rakendusseadus riigikogus vastu võetakse, jõustub kooseluseadus tuleva aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles