Politoloog: Savisaare erakonna esimeheks kandideerimine on vesi teiste parteide veskile

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kinnitas ajalehele Kesknädal, et kandideerib novembris toimuval kongressil taas erakonna esimeheks, politoloogide hinnangul põlistab see erakonna opositsioonipartei staatust riigikogus veelgi ja on vesi nii mõnegi erakonna veskile, kes on valimistel panustanud Keskerakonna vastase jõu kaardile.

Tartu ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai arvab, et Savisaare kandideerimiskinnitus ja Kesknädalale antud intervjuu näitab, et Keskerakonna juht on riigikogu opositsioonipartei staatusega leppinud, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

See, et Savisaar suhteliselt üleolevalt ja ironiseerivalt kommenteerib teisi erakondi, ütleb, et IRLiga ei saa rääkida, sest erakond on määritud vene rahaga, et Rõivasega ei saa rääkida, sest tema ei juhi erakonda, ja pigem tuleb rääkida Reformierakonna mõistliku osaga, näitab, et ta väga ei arvesta sellega, lisas Pettai.

Tallinna ülikooli politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul saavad teised erakonnad, eriti aga Reformierakond Savisaare otsuse tõttu kergendatult hingata, sest valimisvõitluses saab Keskerakonna vastast kaarti jätkuvalt kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles