Savisaar kohtus suvel korduvalt «mõistliku osaga» Reformierakonnast

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar sõnas täna Kesknädalas ilmunud intervjuus, et kohtus suvel korduvalt «mõistliku osaga» Reformierakonnast. Tema sõnul Rõivaga ta ei kohtunud, sest «ei olnud mõtet». Postimehe andmeil võis Savisaart külastada Siim Kallas, Neinar Seli ja Rein Lang.

Keskerakonna esimees ütles usutluses tsentristide vaateid propageerivale ajalehele Kesknädal, et ka temal möödus see suvi poliitiliselt ja seda erinevate parteide esimeestega kohtudes.

Savisaar mainis, et ainult Isamaa ja Res Publica Liiduga ta ei võtnud ühendust. «Pärast elamislubadeskandaali, millega nad said kohad parlamenti Vene rahadega, on mul nendega keeruline ühe laua taha istuda,» põhjendas oma otsust Eesti poliitika grand old man.

Samuti ei saanud ta kokku Reformierakonna esimehe Taavi Rõivaga, kes Keskerakonda juhtiva poliitiku sõnul ei juhi oravate parteid. «Küll aga kohtusin korduvalt mõistliku osaga Reformierakonnast, kellega me varem või hiljem hakkame koostööd tegema,» lisas ta.

Küsimusele, kes võis see «mõistlik osa» olla, ei osatud Reformierakonna ridadest vastata. Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet lausus, et oravaid, kes suhtlevad  parlamenditöö tõttu keskerakondlastega, ikka on. «Aga niimoodi neid, kes käisid seal temaga kohtumas, ei oska küll pakkuda.»

Endine keskerakondlane, nüüdne reformikas Ain Seppik rõhutas, et tema ei käinud Savisaarega kohtumas, kui keegi peaks seda ekslikult arvama. Postimehe andmeil võis Savisaart külastada Siim Kallas, Neinar Seli ja Rein Lang.

Tallinna volikogu liige Seppik lisas, et Savisaar otsib praegu hoopiski tähelepanu. Temaga sama meelt oli ka Reformierakonna juhatuse liige, siseminister Hanno Pevkur. «See on see, kuidas Savisaar meediapilti otsib.»

Seda näitlikustab eriti Keskerakonna esimehe terav sõnavõtt liberaalide esimehe Taavi Rõivase suunas. «Põhjus on lihtne. Alanud on Savisaare valimiskampaania (Keskerakonna esimehe kohale - toim),» selgitas Seppik.

Ta lisas, et Savisaare intervjuu Kesknädalas on kõigest üks osa suuremast pildist, milles muuhulgas figureerivad ka Tallinna linnapea lubadus müüa linnahall maha, et see korda teha, ja mõte luua Lasnamäele superhaigla. «Vanameister on taas näidanud oma oskusi,» muigas ta.

Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhtorganid, toimub 29. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis.

Märtsi keskel haiglasse sattunud ning raske haiguse tõttu pikka aega poliitikast ja linnajuhtimisest eemal olnud Savisaar naasis tööle augusti alguses.

Loe lisa:

Sotsid on vastu Tallinna plaanile linnahall osadena maha müüa

Savisaar: Lasnamäele tuleb Eesti suurim haigla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles