Hanso: praegusest ametist on kahju nii kiiresti loobuda

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse poolt täna õhtul uueks kaitseministriks nimetatud riigikogu väliskomisjoni esimees Hannes Hanso ütles Postimehele, et otsus asuda ministriks ei tulnud kergelt, sest praegune amet on vägagi köitev.

Hanso sõnul kuulis ta ettepanekust asuda kaitseministriks möödunud kolmapäeval ning otsuse tegi ta neljapäeval. «Ega sellised otsused väga kerged ei ole. Praegune amet on ääretult köitev ning kahju on sellest nii kiiresti loobuda,» tõdes ta.

«Neljapäeval andsin aga teada, et kui juhatus nii otsustab, siis mina vastu ei ole,» märkis Hanso.

Viimaste päevade jooksul on tal tekkinud juba omajagu mõtteid, mida uues ametis ära teha, ent neist rääkida on veel tema sõnul vara.

Praegu Luxembourgis Euroopa Liidu rahvusparlamentide välis- ja kaitsekomitee esimeeste kohtumisel viibiv Hanso naaseb Eestisse tuleva nädala esmaspäeval, mil ta on nõus ka põhjalikemaid kommentaare jagama. «See on veel liiga värske uudis,» märkis ta täna õhtul.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus tegi ministriportfellide jaotuses mitmeid muudatusi, nimetades SDE ettevõtlusministri kandidaadiks seni merendus- ja energeetikavaldkonnas tegutsenud juristi Liisa Oviiri, tervise- ja tööministriks partei esimehe Jevgeni Ossinovski ning kaitseministriks väliskomisjoni juhi Hannes Hanso.

SDE esimees Jevgeni Ossinovski ütles, et Hannes Hanso on välis- ja julgeolekupoliitika ekspert, mis teeb temast väga hea kaitseministri kandidaadi.

Eelmine SDE esimees ja lahkuv kaitseminister Sven Mikser ütles, et tal on kahju lahkuda, kuid poliitikas ei saa selliste asjade peale pikalt pettunud olla.

Hanso kuulub Sotsiaaldemokraatlikku erakonda alates veebruarist 2009. Aastatel 2013-2015 oli ta Kuressaare linnapea. Ta on töötanud kaitse- ja rahandusministeeriumis ning Euroopa Liidu diplomaatilises teenistuses Pekingis, rahvusvahelises kaitseuuringute keskuses.

Hanso kandideeris 2015. aasta riigikogu valimistel valimisringkonnas nr 5, sai 2038 häält ning osutus valituks ringkonnamandaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles