Ossinovski: erakonna esimees peab valitsusse kuuluma

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jevgeni Ossinovski ütles, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehena peab ta valitsusse kuuluma ning koalitsioon saab nüüd usalduslikult tööga edasi minna.

Jevgeni Ossinovski selgitas pärast juhatuse koosolekut, et tema tervise- ja tööministriks asumine on oluline kahel põhjusel: erakonna esimees peab olema valitsuses, et tagada koostöö sujumine ning kokkulepete elluviimine ning tema uus portfell aitab tegeleda sotsiaaldemokraatidele oluliste teemadega. «Tahan kindlasti panustada ka alkoholipoliitika karmistamisse selleks, et vähendada meie alkoholiga seotud kahjustusi ühiskonnas.»

Vastates küsimusele, miks oli vaja võimekas kaitseminister Sven Mikser riigikokku saata, sõnas Ossinovski, et erakonna esimehel on mandaat selleks, et komplekteerida oma meeskond. «Olen mitme kuu jooksul erinevaid võimalusi analüüsinud. Eelmise volikogu järgselt ka jõudnud seisukohale ja ka Sven Mikseriga selles osas kokkuleppele, et selline muudatus on erakonna jaoks mõistlik ja sellest tulenevalt sellise ettepaneku ka tegin,» sõnas tulevane tervise- ja tööminister. Tema sõnul pole kedagi eemale heidetud ega tagaplaanile jäetud.

Erakonna juhatuse koosolekul oli uute ministrite küsimuses erimeelsusi. «Kuid üldiselt juhatus toetas minu ettepanekut ja aktsepteeris seda, et erakonna esimehel on õigus ja vastutus oma meeskonna formeerimisel,» rääkis Ossinovski.

Erakonna esimees ütles, et kaalus põhjalikult ka teisi ministrite variante, kuid nüüd, kus otsus on tehtud, pole nende üle tagant järele spekuleerimine mõistlik.

Ajakirjaniku pärimisele, kas koalitsioon saab usalduslikult edasi töötada pärast seda, kui suur hulk sotsiaaldemokraate praegusele koalitsioonile punast tuld näitas, vastas Ossinovski, et tema usaldus Taavi Rõivase ja Margus Tsahkna vahel on oluliselt kasvanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles