Vassiljev: pooleli jäi palju asju, millega oleksin tahtnud edasi tegeleda

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev
Tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsusest lahkuv töö- ja tervishoiuminister Rannar Vassiljev sõnas Postimehele, et valetaks, kui ütleks, et lahkub ministri kohalt hea meelega, kuid samas tunnistas, et poliitikas tuleb selliseid asju ette.

Vassiljev nentis, et päris üllatusena talle teade valitsusest lahkumise kohta ei tulnud. «Eks natuke aega poliitikas olnuna võis ühte sellist stsenaariumit ette näha,» tõdes ta. Ent konkreetselt sai ta sellest teada alles eile hilisõhtul.

Küsimusele, kas ta on pettunud, vastas Vassiljev, et pettumus pole kõige õigem sõna, mida antud juhul kasutada. «Poliitikas pettuda ei ole vast kõige mõistlikum, aga loomulikult ma valetaksin, kui ütleksin, et lahkun hea meelega ministrikohalt.»

Vassiljevi sõnul jäi paraku palju asju pooleli, millega ta oleks tahtnud edasi tegeleda. Kõige olulisemana tõi ta välja alkoholipoliitikaga seonduvad teemad. «Meil on valmis määrus, mis piirab alkoholireklaami. Laiemalt ka hambaravihüvitis, kus me haigekassaga koostöös töötasime välja skeemi, millega võiks täiskasvanutele hambaravi tulevikus hüvitada,» selgitas ta.

Vassiljev ei oska veel öelda, mis edasi saab. Riigikogu liige ta ei ole ja seega pole ta kindel, kas ja kuidas ta poliitikas jätkab. «Arvan, et kui ühel ministril oleks ministrina olles kindel plaan, mida ta pärast tegema hakkab, siis tal oleks vast kõige mõistlikum tagasi astuda. Eks aeg näitab, hetkel mul sellist kindlat plaani ei ole,» lausus ta.

Uut koosseisu kommenteerides ütles Vassiljev, et tema isiklik arvamus ei ole niivõrd oluline kui erakondlik positsioon, ent nentis, et täna õhtul teatavaks tehtud muudatused olid kindlasti erakonna esimene valik.

«Meil erakonnas on olnud selline traditsioon, et esimees valib ka valitsuses oma meeskonna. Juhatus on seda sellisena varem aktsepteerinud ja aktsepteeris ka seekord. See on piisav, et neid vangerdusi teha,» lisas ta.

Erakonna sisepingetest rääkides avaldas Vassiljev lootust, et tulevikus on erakonnaliikmetel lahkarvamusi vähem ja asjalik töö saab jätkuda.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus nimetas täna tervise- ja tööministriks partei esimehe Jevgeni Ossinovski, ettevõtlusministri kandidaadiks seni merendus- ja energeetikavaldkonnas tegutsenud juristi Liisa Oviiri ning kaitseministriks väliskomisjoni juhi Hannes Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles