Anvelt: Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioon oleks Eestile kõige ohtlikum

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Valitsusest lahkumist pooldanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse liige ja riigikogu fraktsiooni esimees Andres Anvelt ütles ETV saates «Ringvaade», et peab Eestile kõige ohtlikumaks Keskerakonna ja Reformierakonna valitsust.

Anvelt ei olnud nõus sellega, et väljaspool koalitsiooni, kuhu kuulub ka Reformierakond, ei oleks sotsidel mitte mingisuguseid variante moodustada valitsust, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Poliitiline kombinatsioon riigikogus lubab ka teisi koalitsioone, mis oli kindlasti üheks argumendiks, mispärast me saime aru, et suured riskid on sees, et tekib Eestile kõige ohtlikum koalitsioon - Keskerakond ja Reformierakond,» lisas ta.

Anvelt rääkis, et erakonnas on palju rahulolematust praeguse koalitsiooniga seetõttu, et nähakse, et Eesti on valmis palju vasakpoolsemaks valitsuseks.

«Ühtepidi on olemas kindlasti rahulolematus, et me võiksime saavutada palju enamat, otsida võib-olla teisi koalitsioonivariante, aga kui see otsimine ebaõnnestub, siis opositsioonis olles me ei saa mitte ühtegi eesmärki täidetud,» lausus Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles