Lauristin: kokkuleppe saavutamine on märgilise tähtsusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Parlamendi liikme Marju Lauristini hinnangul on märgilise tähtsusega, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu saavutas kokkulepe koalitsioonis jätkamise osas.

Lauristin pidas kokkuleppe saavutamist märgilise tähtsusega läbimurdeks Eesti poliitikas. «Tänu sotsiaaldemokraatidele on tänasest päevast koalitsioonilepe elav dokument, mida on võimalik vajadusel muuta ja täiendada,» rõhutas Lauristin erakonna esimehele Jevgeni Ossinovskile tunnustust avaldades.

«On üheselt selge, et uuenev koalitsioonileping on Eestile oluliselt parem kui see, mis sõlmiti kevadel,» kinnitas Ossinovski, kelle sõnul on pühapäeval saavutatud oluline  kokkulepe, et õpetajate palgad tõusevad 120 protsendini Eesti keskmisest palgast ning selles, et riik toetab praegu ja edaspidi Eesti põllumehi kriisisituatsioonis täiendavate vahenditega, sõnastas Ossinovski tuntavad suuremad võidud, mis sotsiaaldemokraadid viimase kuu aja jooksul on saavutanud.

«Meil on olemas kindel kokkulepe Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase ja IRL-i esimehe Margus Tsahknaga, et riigieelarve strateegia läbirääkimistel tuuakse tulumaksuvaba miinimumi kiirem tõstminek ühe prioriteedina lauale,» lisas Ossinovski. «Samuti oleme koalitsioonipartneritega astunud olulise sammu edasi ning leppinud kokku tingimused, mis aitavad kaasa haldusreformi õnnestumisele.»

SDE volikogu andis pärast põhjalikku arutelu saavutatud kokkuleppele oma heakskiidu ning otsustas, et sotsiaaldemokraadid jätkavad praeguses koalitsioonis.

Erakonna volikogus toimunud hääletuse tulemusena toetas SDE jätkamist tänases koalitsioonis 35 volikogu liiget ning vastu oli 25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles