Vabaerakond: usaldusväärsuse kaotanud erakonnad peavad valitsusest lahkuma

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel. Foto: Mihkel Maripuu

Vabaerakonna juhatuse hinnangul näitavad Eestis lahvatanud skandaalid kroonilist suutmatust riigis toimuvat juhtida ning ainus lahendus olukorrale on usaldusväärsuse kaotanud erakondade ja isikute lahkumine valitsusest,

«Eesti on jõudnud teelahkmele. Välispiiri haletsusväärne seisund, oskamatus tulla toime seakatku levikuga ja äsja lahvatanud Tallinna Sadama juhtide altkäemaksu afäär näitavad kroonilist suutmatust riigis toimuvat juhtida. Deklaratiivne asendustegevus ja õõnsad loosungid tegelike lahenduste asemel on kõik, mida jätkuvalt valitsuse tasandil ette võetakse. Ilma, et midagi põhimõtteliselt paraneks,» teatas Vabaerakonna juhatus oma avalduses.

Vabaerakonna teatel on puuduste juured vastutust välistavas poliitilises otsustusmehhanismis.

«Riigielu tipus asuvaid positsioone on regulaarselt mehitatud mitte kompetentsuse vaid parteilise kuulekuse järgi. Poliitikute  ebakompetentsuse ja riigi huvidele omakasu eelistamise tõttu ei osata enam reageerida üha keerukamatele väljakutsetele,» märkis Vabaerakonna juhatus.

Partei hinnangul vajab suur hulk riigielu võtmevaldkondi vältimatult auditeerimist ja arukat ümberkorraldamist.

«Seda on siiani takistamas justkui «karupunn» Eesti võimuhierarhia tipus. Vabaerakond toetab julgeid lahendusi ja senisest kartellipoliitikast puhastunud valitsuse teket ning on valmis sellele igati kaasa aitama. Aeg on küps tõsisteks muutusteks Eesti poliitilises kultuuris,» teatas Vabaerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles