Sotsid otsustavad valitsuse saatuse

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Homne sotsiaaldemokraatide volikogu on tõehetk kogu valitsusele: kui volikogu ütleb, et nende tingimustest võimuleppele ei tohi sammugi taganeda, lahkuvad sotsid koalitsioonist suure tõenäosusega varem või hiljem.

Esmalt koguneb homme hommikul kell 10 sotside (SDE) juhatus, seejärel volikogu. On viimane aeg suud puhtaks rääkida ja aur välja lasta. Pingeid võib erakonnas tunda juba kevadest, kui võimuleppega sotsidele jäänud ministrikohti isekeskis jagati. Oma lootused olid väga mitmel tipul, kes on kogu selle aja rinnas rahulolematust kandnud.

Sotside uus juht Jevgeni Ossinovski võib mängida oma erakonna meelega valitsusest välja või vangerdada ministrikohtadega. (Iseenesest ju loogiline, et erakonna esimees kuuluks valitsusse.) Päris kindlasti aga saab Ossinovski sügisel Andres Anvelti asemel sotside riigikogu fraktsiooni juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles