Võimuliidu erakondade juhid rääkisid haldusreformist ja maksudest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ettepanekuid arutanud võimuliidu erakondade juhid keskendusid kolmapäevasel kohtumisel haldusreformi ja riigieelarvega seotud ettepanekuid.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna ütles kohtumise järel BNSile, et tegu oli väga konstruktiivse aruteluga. Tsahkna sõnul oli kohtumisel arutluse all lai ring teemasid ning erakondade juhid arutasid uuesti haldusreformi puudutavaid küsimusi. IRLi esimees avaldas veendumust, et see koalitsioon teeb haldusreformi ära.

Tsahkna sõnul oli kohtumisel kõne all rida ettepanekuid, mis puudutavad riigieelarvet. «Nendega tuleb edasi minna,» sõnas ta.

Koalitsioonierakondade juhid kohtuvad uuesti neljapäeval ja reedel.

SDE on esitanud rea ettepanekuid võimuleppe muutmiseks. Näiteks paneb SDE palgavaesuse vähendamiseks ette tõsta tulumaksuvaba miinimumi 400 euroni, samuti pole SDE rahul haldusreformi senise käiguga, märkides, et omavalitsuste sundliitmine ei lahenda ääremaastumise probleemi.

SDE esimees Jevgeni Ossinovski soovib saada võimuliidu partneritelt vastuseid sotsiaaldemokraatide esitatud ettepanekutele hiljemalt augusti lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles