Tsahkna pärast kohtumist haldusreformi teemal: tüliga me lahku ei läinud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Tairo Lutter

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees ning sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ütles pärast koalitsioonierakondade kohtumist haldusreformi teemal, et mitu tundi kestnud arutelu oli asjalik ning tüliga lahku ei mindud.

«Käisime läbi väga erinevad teemad algusest saadik. Kuidas motiveerida omavalitsusi ühinema, kuidas saavutada selline omavalitsuste suurus ja koosseis, et nad oleks elujõulised suure majandusüksusena tegutsema,» rääkis Tsahkna.

«Meie seisukoht on selgelt see, et tuleb teha reform. Riik vajab reformi, mille eesmärgiks on justnimelt regionaalne areng, ettevõtluskeskkonna parandamine ja teenuste parem kättesaadavus inimestele,» nentis Tsahkna, lisades: «IRLi lähenemine haldusreformile on alati olnud radikaalne, eks tuleb leida see ühisosa.»

Tema sõnul oli tänaõhtune arutelu asjalik ning tüliga lahku ei mindud. Midagi konkreetset aga ära ei otsustatud. «Seedime seda (kohtumisel arutatut - toim.) ning arvan, et kohtumisi tuleb haldusreformi teemal kindlasti veel,» nentis Tsahkna. «Päris mitmed sammud on juba ära astutud, nagu ajakava ja uus haldusreformi suund.»

Tsahkna toonitas, et tema jaoks on väga oluline teadmine, et võimuliit tahab haldusreformi ära teha ning ta arvab, et lõpuks jõutakse kokkuleppele ja koalitsioon jääb püsima.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt haldusreformi senist kulgu kritiseerinud Kajar Lember nimetas koalitsioonipartnerite kohtumist sellel teemal konstruktiivseks. Lember tõdes, et haldusreformi osas on praegune koalitsioonilepe üldiste printsiipide põhine ning reformi täpsemat sisu ja meetodeid pole võimulepe lahanud, kirjutas BNS.

Reformierakondlasest riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul jäid pärast koalitsioonierakondade teisipäeva õhtust kohtumist paika haldusreformi kohta seni võimuleppesse kirja pandud põhimõtted ning osapoolte koostöövalmidus selles vallas on suur.

Aas ütles BNS-ile, et osapooled jäid teisipäevasel kohtumisel samade põhimõtete juurde, mis on haldusreformi osas kirjas olemasolevas koalitsioonileppes ehk kuni 2017. aasta sügiseni on omavalitsustel võimalik liitumisi läbi viia omaalgatuslikult ning seejärel on valitsusel vajadusel õigus sekkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles