Aas: haldusreformi seni kinnitatud põhimõtted jäid paika

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas.
Arto Aas. Foto: SCANPIX

 Reformierakondlasest riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul jäid pärast koalitsioonierakondade teisipäeva õhtust kohtumist paika haldusreformi kohta seni võimuleppesse kirja pandud põhimõtted ning osapoolte koostöövalmidus selles vallas on suur.

«Oli viljakas kohtumine, arutasime kolm tundi haldusreformi teemal. Tegime sammu edasi ja kõik on seda meelt, et reform on vajalik. Arutasime neid võimalusi, kuidas otsustada omavalitsuste koostöö maakondlikul tasemel ja parandada strateegilist juhtimist,» ütles Aas BNS-ile.

Ministri sõnul jäid osapooled teisipäevasel kohtumisle samade põhimõtete juurde, mis on haldusreformi osas kirjas olemasolevas koalitsioonileppes ehk kuni 2017. aasta sügiseni on omavalitsustel võimalik liitumisi läbi viia omaalgatuslikult ning seejärel on valitsusel vajadusel õigus sekkuda.

«Kardinaalseid pöördeid vasakule ja paremale teisipäeval ei tehtud, kuigi poliitilisi kohtumisi on ilmselt veel vaja. Kohtumine andis lootust, et haldusreformi ekspertkomisjon saab jätkata seaduseelnõu ettevalmistamist,» ütles Aas ning lisas, et teisipäevasel kohtumisel ei kõlanud küll ühtegi sellist nõudmist, mis paneks arvama, et praegune koalitsioon haldusreformi asjus kokkuleppele ei jõuaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles