Simson: Kreeka abipaketi kinnitamine kajastub reitingututes alles sügisel

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simson sõnul kajastub Kreeka abipaketi kinnitamine erakondade reitingutes alles septembris.

Simson ütles täna avalikustatud erakondade toetusnumbreid kommenteerides, et tänavu on olnud erakordne suvi, mil valitsusliidul pole õnnestunud läbi meedia enda positiivset agendat peale suruda ning seetõttu on ära jäänud ka tavapärane võimuerakondade suvine toetuse kasv.

«Kui eelnevatel aastatel on ministritel õnnestunud suvevaikuses olla enda soovitud tegevustega eetris, siis tänavu pole rahva rahulolematus suvega kuhugi kadunud. Kreekaga seonduvad küsimused ning valitsuse saamatus seakatkuga adekvaatselt tegelemisel on rahva pahameelt võimuliidu suhtes ainult kinnistanud. Seda näitab ilmekalt asjaolu, et taaskord on opositsioonierakondade toetus ületamas valitsuse oma,» sõnas Keskerakonna aseesimees Simson.

Simson märkis, et valitsusliidu erakondadest pole võrreldes valimistel saadud tulemusega toetust kaotanud vaid sotsid ning nende käes on ka järgmise reitingu võti.

SDE on Jevgeni Ossinovski juhtimisel lubanud asuda koalitsioonilepet muutma ning inimesed ootavad tegusid. Kui sõnadele tegusid ei järgne, saavad ka nemad muutust ootavate inimeste pahameelt tunda,» ütles Simson.

Augustis oli 25 protsendiga kõige populaarseim erakond Keskerakond. Järgnesid Reformierakond, Vabaerakond ja SDE vastavalt 20, 17 ja 16 protsendiga. Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 9 protsenti vastanutest, nagu ka Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda, selgus BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles