Herkel: Reformierakonna tõus on seotud välisministri vahetusega

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Mihkel Maripuu

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli hinnangul on Reformierakonna populaarsuse tõus seotud välisministri vahetusega suve keskel, mis pälvis positiivset tähelepanu.

«Reformierakonna poliitikas ei ole ju midagi muutunud, kuid neil on õnnestunud kõige teravamat kriitikat pisut maha võtta,» ütles Herkel.

Vabaerakonna 17-protsendilise toetuse kohta märkis Herkel, et see näitab erakonna toetuse stabiliseerumist.

«Praegu oleme me avalikus arvamuses kahekordselt nii tugevad, nagu olime 1. märtsi valimistel, mil saime Riigikogus kaheksa kohta. See on märk sellest, et Vabaerakonna põhimõtted ja mõistliku poliitika joon on leidnud valijate hulgas tugevat toetust.  Kui küsitlustulemus näitaks praegu veel suuremat toetust, siis tähendaks see, et meile pandud lootused on väga palju kõrgemad sellest, mida me 8 parlamendikohaga Riigikogus suudame korda saata,» lausus Herkel.

Tõika, et teiste erakondade toetusprotsendid pole praktiliselt üldse muutunud, ei saa Herkeli hinnangul tõlgendada suvise vaikeluga. «Poliitiline elu on meil sel suvel olnud päris kirglik. Pigem võib järeldada, et millegipärast ei too uue esimehe aktiivsus sotsiaaldemokraatide toetusele lisa,» leidis Herkel.

Vabaerakonna esimees märkis ka, et emotsionaalseks läinud pagulasdebatt ei mõjutanud erakondade populaarsust, aga seakatku tõrjumisel tehtud suured vead ei pruukinud sellele küsitlusele veel oma täit mõju avaldada.

Augustis oli 25 protsendiga kõige populaarseim erakond Keskerakond. Järgnesid Reformierakond, Vabaerakond ja SDE vastavalt 20, 17 ja 16 protsendiga. Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 9 protsenti vastanutest, nagu ka Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda, selgus BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles