Uuring: SDE toetajad on praeguse koalitsiooni jätkamises eri meelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli algul allkirjastasid need kolm meest võimuliidu lepingu. Praeguseks on nii Sven Mikser (vasakul) kui Urmas Reinsalu (paremal) erakonna juhi kohalt taandunud ning vaid Taavi Rõivas on ametisse jäänud. Sotsid tahavad nüüd hakata Mikseri allkirjaga lepingut ümber tegema.
Aprilli algul allkirjastasid need kolm meest võimuliidu lepingu. Praeguseks on nii Sven Mikser (vasakul) kui Urmas Reinsalu (paremal) erakonna juhi kohalt taandunud ning vaid Taavi Rõivas on ametisse jäänud. Sotsid tahavad nüüd hakata Mikseri allkirjaga lepingut ümber tegema. Foto: Liis Treimann / Postimees

Uuringufirma TNS Emor uuringujuht Aivar Voog ütles erakondade augustikuu toetusnumbreid kommenteerides, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetajate seas on enam-vähem võrdselt praeguse koalitsiooni jätkamise toetajaid ja neid, kes seda ei toeta.

Voogi sõnul on SDE toetajate seas praeguse koalitsiooni toetajaid umbes 40 ja vastaseid 45 protsenti, ülejäänud ei osanud oma eelistust selles osas öelda. Isamaa ja Res Publica Liidu toetajatest leidis umbes kaks kolmandikku, et jätkama peaks praegune koalitsioon, Reformierakonna toetajatest oli sellisel arvamusel umbes 80 protsenti partei toetajatest.

Sotside toetajate peaaegu võrdne jagunemine koalitsioonileppe toetajateks ja vastasteks tuleneb Voogi hinnangul sotside liidrite endi rahulolematusest koalitsioonilepinguga.

«See üldine arusaam, et praeguses valitsuskoalitsioonis sotsid ei saa eriti oma programmi järgi käituda, on ka paljude toetajate hulka jõudnud,» sõnas Voog. «Kõigepealt nende liidrite arvamus ja teiselt poolt ka üldine arvamus, et kahe parempoolse erakonnaga koalitsioonis olemine ei võimalda vasakpoolsemal erakonnal oma nägu näidata,» tõdes Voog.

Augustis oli 25 protsendiga kõige populaarseim erakond Keskerakond. Järgnesid Reformierakond, Vabaerakond ja SDE vastavalt 20, 17 ja 16 protsendiga. Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 9 protsenti vastanutest, nagu ka Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda, selgus BNS-i tellitud TNS Emori uuringust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles