Reformierakonna toetus asus tõusuteele, Keskerakond on jätkuvalt populaarseim

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti populaarseim erakond on jätkuvalt Keskerakond, samas on mitu kuud languses olnud Reformierakonna reiting asunud taas tõusuteele, selgub BNS-i tellitud TNS Emori erakondade toetuse uuringust.

Keskerakonna toetus oli augustis 25 protsenti, mis on võrreldes juunis läbiviidud küsitlusega ühe protsendipunkti võrra vähenenud.

Reformierakond tõusis augustis teisele kohale, vahetades kohad eelmises küsitluses teisel kohal olnud Vabaerakonnaga.  Uuringu kohaselt toetas Reformierakonda augustis 20 protsenti ja Vabaerakonda 17 protsenti küsitletutest. Juunis läbi viidud eelmise küsitluse ajal toetas Reformierakonda 18 ja Vabaerakonda 19 protsenti vastanuist. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus on sarnaselt eelmise küsitlusega 16 protsenti, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ning Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) toetab võrdselt üheksa protsenti küsitletuist. IRL-i toetus on võrreldes eelmise küsitlusega kasvanud ühe protsendipunktiga ja EKRE oma jäänud samaks. 

Erakonda Eestimaa Rohelised toetas augustis kolm protsenti, Eesti Iseseisvusparteid ja Rahva Ühtsuse Erakonda võrdselt üks protsent. Nende parteide toetuses võrreldes eelmise küsitlusega muutusi toimunud ei ole. 

Valitsuskoalitsiooni toetus on tõusnud võrreldes juunikuise küsitlusega kaks protsendipunkti 45 protsendile. 

Oma eelistust ei osanud augustis öelda 17 protsenti küsitletud inimestest. Juunis ei osanud oma erakondlikku eelistust öelda 24 protsenti küsitletuist. 

Kokku küsitles TNS EMOR 1037 Eesti kodanikku vanuses 18-74 aastat, neist 448 kodudes ja 589 interneti teel. Küsitlusperiood kestis 12.-19. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles