Muudatusettepanekutest jäi sotside sõelale kümnendik

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski enne juhatuse eilset koosolekut intervjuud andmas.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski enne juhatuse eilset koosolekut intervjuud andmas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus arutas läbi erakonna eri piirkondadest laekunud koalitsioonileppe muudatusettepanekud ning valis 150st ettepanekust välja umbes 15, mis õigepea ühtseks paketiks vormitakse.

Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles täna Vikerraadio saatele Uudis+ antud intervjuus, et eile mitu tundi kestnud koosoleku järel jäi sõelale umbes 15 muudatusettepanekut. Ettepanekute täpse koondamise ja paketi sõnastusega veel täna tegeletakse.

Ossinovski sõnul keskenduvad nende ettepanekud koalitsioonipartneritele sisuliselt kolmele suurele teemale: majandusareng, toimetulek ja palgavaesus, regionaalpoliitika ja ääremaastumine ning poliitilise süsteemi reformimine.

Esimehe kinnitusel on tal peagi ees kohtumised nii Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase kui teisegi koalitsioonipartneri, Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Margus Tsahknaga. Seejärel selgub juba koalitsioonilepingu võimaliku avamise täpsem ajakava.

Sotsiaaldemokraatide piirkonnaorganisatsioonid panid möödunud nädala jooksul kirja oma ettepanekud koalitsioonileppe täiendamiseks. Neid ettepanekuid sai kokku 150, mille seast juhatus eilsel koosolekul valiku tegi.

Reformierakonna, SDE ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonileping sai allkirjad 8. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles