Herkel tõrjub kriitikat Vabaerakonna passiivsuse kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Jaanus Lensment

Vabaerakonna liider Andres Herkel tõrjub erakonnakaaslastele saadetud kirjas kriitikat Vabaerakonna passiivuse kohta.

Herkel edastas erakonna Nädalakirja ja siselisti kaudu pöördumise, milles ta märgib, et Vabaerakonna toetuse kasv peitub eelkõige koalitsiooni vigades, kuid ei nõustu samas sellega, et erakond ise ei tee oma nähtavuse suurendamiseks midagi.

«Kindlasti ei nõustu ma nende eluvõõraste kommentaatoritega, kes ütlevad, et Vabaerakond on populaarne, ehkki ei tee midagi. Kuulge-kuulge, me oleme töötanud nagu hullud! Tegime seda enne valimisi ja valimiste ajal ja teeme seda ka praegu. Fraktsiooni väiksust arvestades oleme olnud ka riigikogus vägagi aktiivsed,» kirjutas Herkel.

Ta sunnib valijaid vaatama uute tulijate poole eelkõige kartellierakondade väär poliitika. «Tunnistagem samas, et meie toetuse peamine allikas peitub ikkagi koalitsioonierakondade vigades, sealhulgas väga kohmakas viisis, kuidas maksumuudatused riigikogus läbi suruti. Minu meelest ei pea poliitikud arvama, et neid armastatakse. Paljud mõistlikult mõtlevad inimesed jõuavad oma poliitilise eelistuseni pigem välistamise meetodil, otsides vähimat halba, mitte suurimat head,» märkis Herkel

«Kui valitsus on käitunud rumalalt ja käinud välja kehvad maksumuudatused, millest enne valimisi juttu ei olnud, siis vaadatakse opositsiooni poole. Kui kartellierakonnad raiskavad rahva raha enesereklaamile ja lõpetavad erinevalt uutest tulijatest kampaania võlgadega, siis vaadatakse uute tulijate poole. Ja kui valida on üle võlli keeratud retoorika ja tasakaalukuse vahel, siis teeb enamus inimesi otsuse tasakaaluka poliitika kasuks,» seisab Herkeli saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles