Toom: Ossinovski saamine SDE juhiks Keskerakonnalt hääli ei võta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Liis Treimann

Euroopa Parlamendi keskerakondlasest liige Yana Toom ei usu, et Jevgeni Ossinovski saamine sotsiaaldemokraatide uueks juhiks võiks võtta ära Keskerakonna vene rahvusest toetajate hääli.

«Ma pole tema suur fänn, aga mulle väga meeldis, et ta ikka läks ja kandideeris. See, et võitis, on juba omaette asi. Aga selle eest, et tal oli julgust ja selgroogu seda teha - müts maha,» rääkis Toom.

«Selleks aga, et võita venekeelse valija usalduse, on sotsidel vaja veel väga palju ära teha. Eelkõige saavutada konsensus teatud teemade osas erakonna sees. Tore, kui see õnnestub, sest mida rohkem poliitilisi parteisid esindavad venekeelse valija huve, seda parem tegelikult, nii riigile kui venekeelsele valijale,» ütles Toom intervjuus BNS-ile.

Samas Toom liialt optimistlik ei oleks – nii kodakondsuspoliitikas kui õppekeele küsimuses on sotsid tema sõnul seni pakkunud dekoratiivseid lahendusi ja isegi olles valitsuses jäid pigem ettepanekute tasemele. «Aeg näitab, kas oli see Mikseri tegemata töö või erakonna võimetus töötada välja ühine lähenemine,» sõnas Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles