Rõivas umbusaldamise läbikukkumise järel: parlamentaarse diskussiooni seisukohast ei läinud tunnid kuskile aia taha

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul ei läinud umbusaldusavalduse arutelul talle esitatud küsimustele vastamine ning hääletamine tema ametis jätkamise üle parlamentaarse diskussiooni seisukohast raisku.

«Jah, ma olin kindel, et kõik valitsusliidu erakonnad toetavad (peaministrile esitatud umbusaldusavaldusele vastuhääletamist - toim),» sõnas Rõivas, kelle hinnangul oli umbusalduse tegelik eesmärk takistada valitsuse poliitika elluviimist.

Ta rõhutas, et on oluline, kui valitsus saab ellu viia nii maksuseaduste muudatused kui ka lastetoetuse tõusu. «Need on asjad, mis on kokku lepitud ja mis on Eesti ühiskonda edasiviivad ja seetõttu aitab see umbusalduse läbikukkumine kindlasti kaasa sellele, et valitsusel on võimalik Eesti riiki ja rahvast teenida,» lisas peaminister.

Küsimusele, kas peaminister ja tema valitsus on midagi valesti teinud, et valitsusjuhile esitati täna umbusaldusavaldus, vastas Rõivas: «Eks seda peab umbusalduse avaldajatelt ehk siis eeskätt Keskerakonnalt küsima, miks nad sedavõrd äärmuslikku meedet kasutasid.»

Reformierakonda juhtiv poliitik arvas, et ka keskerakondlased ise olid alguses peale kindlad, et umbusaldusavaldusele on võimalik saada vaid opositsiooni toetus.

«Samas ma arvan, et mida me sellest võitsime, oli mitu tundi kestev debatt, kus kõik opositsioonisaadikud said peaministrile küsimusi esitada. Parlamentaarse diskussiooni seisukohast ei läinud tunnid kuskile aia taha,» nentis Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles