Keskerakonna fraktsioon algatab homme peaministri umbusalduse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon annab homme erakorraliselt toimuval istungil sisse möödunud nädalal algatatud peaministri umbusaldusavalduse. 

«Kuna peaministri umbusaldamine on ennekõike seotud läbisurutavate negatiivsete maksumuudatustega, mis homsel erakorralisel istungil taas parlamendi ette tuuakse, siis on paslik anda peaministri umbusaldusavaldus sisse ühes nendega,» sõnas Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simsoni sõnul on umbusalduse avaldamiseks vajalikud saadikute allkirjad koos ning fraktsioon loodab, et lisaks allakirjutanutele liituvad meie ettepanekuga ka teised. «EKRE saadikud on juba omapoolsed toetusallkirjad avaldusele andunud. Leian, et ka Vabaerakonnal on aeg täpsemalt määratleda, kas nad on leplikud valitsuse teerullipoliitika osas ja ei pea maksutõuse ega opositsiooni õiguste piiramist piisavaks, et toetada oma allkirjadega peaministri umbusaldust või ajavad selja sirgu, nii nagu kolm kuud tagasi võimuläbirääkimistelt lahkudes,» rääkis ta.

Keskerakond plaanis Rõivase umbusaldusavaldust riigikogu menetlusse anda juba möödunud nädalal, ent viimasel hetkel mõeldi ringi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles