Ossinovski: sotside toetuse tõusule aitas kaasa väärikas juhivahetus

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Sotsiaaaldemokraatliku erakonna värske esimees Jevgeni Ossinovski hinnangul on erakonna viieprotsendilise toetuse kasvu taga partei avatud juhtimine.

Ossinovski arvates aitas toetuse tõusele kaasa demokraatlik, väärikas ja sisukas erakonnajuhi vahetuse protsess. «Inimesed eeldavad, et riiki juhtivad erakonnad on sisemiselt ausad ja avatud,» märkis ta pressiesindaja vahendusel.

Samuti avaldas ta arvamust, et kindlasti leidis avalikku toetust ettepanek avada koalitsioonilepe ning vaadata värske pilguga üle, milliseid reforme Eesti edasiminekuks vajab. «Ehkki kärsitumad tahaksid näha suuri muutusi esimesel päeval, eelistan ma kiirusele alati läbimõeldust ja kaalutletust. Oleme leppinud Taavi Rõivase ja Margus Tsahknaga kokku, et asume lepingu muutmise juurde juuli algul,» sõnas ta.

«Teiste erakondade reitingute puhul teeb siiralt head meelt asjaolu, et vaatamata rassistlikule ja agressiivsele kampaaniale pagulaste vastu, EKRE toetus hoopis langes». See annab Ossinovski sõnul lootust, et ka keerulistes küsimustes on Eestis siiski võimalik pidada argumenteeritud diskussiooni.

Rahvusringhäälingu uudisteportaali tellitud uuringust selgus, et sotside toetusprotsent kasvas kuuga märgatavalt, 13 protsendilt 18-le, ning veidi sai toetajaid juurde ka Vabaerakond, mis jäi Reformierakonnast maha vaid ühe protsendipunktiga. Kõige enam oli toetajaid Keskerakonnal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles