Aunaste: mind on teenimatult musta nimekirja kantud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste avaldas, mis «Reisile sinuga 25» eriürituse juures valesti läks
Maire Aunaste avaldas, mis «Reisile sinuga 25» eriürituse juures valesti läks Foto: Riigikogu kantselei

Riigikogu liige Maire Aunaste rõhutas, et kõik tema riigikogust puudumised olid põhjusega ning ta on üldse üks vähestest koalitsiooniparteide inimestest, kes pärast kohalolekukontrolli saalis toimuvat kuulama jääb. 

«Kohe aprilli alguses pakuti mulle võimalust - nagu kõigist fraktsioonidest ühele inimesele - minna kõrgematele riigikaitse kursustele. Et olevat hariv ja huvitav. Ja pealegi on suur au üldse sattuda...Ma küll natuke punnisin vastu, et alles, näe, riigikogu tööle hakkab ja mina kohe terve nädal töös ei osale. Need kursused toimusid Tallinnast ligi 100 km kaugusel, pealegi ei tohtinud sealt puududa, nii et kahes kohas korraga olla oli võimatu,» kirjutas Aunaste oma Facebooki kontol.

«Kuna töö oli Riigikogus alles alanud, siis ei toimunud täiskogu istungitel veel midagi olulist -sellepärast mulle soojalt soovitatigi sinna minna. Nii ma siis puudusin 4 päeva põhjusega,» rõhutas Aunaste. Ta lisas, et riigikogus pannakse iga päev kõik kohalolijad ja puudujad piinliku täpsusega paberile nii fraktsioonis, kõigis komisjonides kui suures saalis istungitel.

«Mina olen kogu 26,5-aastase töö ajal televisioonis haiguse tõttu ära jätnud ainult ühe salvestuse - sattusin nimelt haiglasse. Nüüd aga sain aprillis kurja viiruse ja olin kolm nädalat haige. Neist nohu- ja köhapäevadest vaid kaks olin ma kodus siruli ning siit lisandus siis veel kaks puudumise päeva,» lisas Aunaste.

«Kokku 30. märtsist 25. maini seega 6 päeva puudumist ja kõik tõsise põhjusega. Täpselt niimoodi saadeti info ka ajakirjandusele - nimed ja puudumiste põhjused kõik kenasti rivis.»

Ta imestas, et ajakirjandus tegi neist kuuest puudutud päevast «magusa» uudise, jättes lisamata, kas puudutud oli põhjusega või põhjuseta.

«Väga ebaõiglane! Tunnen, et mind on täiesti teenimatult musta nimekirja kantud. Eriti seetõttu, et täiskogu istungite ajal istun mina koalitsiooniparteide inimestest ühena väga vähestest saalis ka siis, kui nupp «kohal» on vajutatud ning saal seejärel tühjaks jookseb,» märkis riigikogu liige. 

Ta kirjutas, et istub kogu aeg saalis ja jälgib toimuvat huviga. «Pealegi on mul piinlik saalist lahkuda siis, kui ministrid pooltühjale saalile (loe: opositsioonile) aru annavad ning kui neile ühtki sõbralikku ega toetavat silmapaari otsa ei vaata. Sellepärast ma seal saalis siis vapralt istun, sest eks see olegi minu töö....»

BNS kirjutas eile, et riigikogu esimese töökuu jooksul oli suurim puuduja IRL-i liige Maire Aunaste, kes osales kümnel istungil ning ei osalenud kuuel istungil. 

Foto: Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles