Keskerakond kutsus peaministri vaibale

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Opositsioonilise Keskerakonna fraktsiooni juht ja erakonna aseesimees Kadri Simson tegi esmaspäeva õhtul Keskerakonna juhatusele ettepaneku arutada peaministri Taavi Rõivase (RE) umbusaldamist, juhatus otsustas aga, et enne tuleb lasta Rõivasel oma seisukohti selgitada.

«Tegin juhatusele ettepaneku arutada Taavi Rõivase umbusaldamist, sest esiteks surub ta läbi maksutõuse, mis toovad jõustumisel kaasa üleüldise hinnatõusu. Teiseks valetas ta päev enne valimispäeva, kui eitas selgesõnaliselt sellist maksutõusu plaani, ning kolmandaks on rahvas andnud tema tegevusele mitterahuldava hinnangu,» selgitas Simson.

Juhatus jõudis siiski otsusele, et annab peaministrile võimaluse oma seisukohtade selgitamiseks. «Seetõttu kutsusime Taavi Rõivase Keskerakonna fraktsiooni ette lähima seitsme päeva jooksul, talle sobival ajal,» märkis Simson.

«Nimelt pole eelolevatel nädalatel riigikogu täiskogu formaadis võimalik rahulikult peaministriga mõtteid vahetada, kuid on selge, et maksutõusude osas pole tegemist ei IRLi ega sotside survega, vaid selgelt Reformierakondliku maksupoliitikaga,» põhjendas ta.

Umbusaldamise otsustab Keskerakond peale peaministriga kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles