Martin Kukk soovitab Reformierakonnal liikmemaksu kaotada

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk.
Martin Kukk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk tegi täna Tartus erakonna üldkogul ettepaneku kaotada partei kohustuslik liikmemaks, mis võimaldaks kaasata protsessidesse kõiki oma ideede toetajaid.

«Sõltumata sellest, kas tema nimi on kirjas erakonna liikmete nimekirjas. Erakonna arendamises osalemine ei tähenda pelgalt otsustusorganites hääletamist, vaid poliitika kujundamises kaasa rääkimist, tagasiside andmist, aruteludel osalemist,» rääkis Kukk.

Reformierakonna peasekretäri sõnul tähendaks see seda, et erakonna üritustel ei nõuta edaspidi liikmepiletit. «See tähendab, et erakonna programmitöö oleks püsivalt arvamusfestivali vaimus, kus erinevate eluvaldkondade kujundamisel räägivad laua taga kaasa lisaks spetsialistidele kõik soovijad.»

«Kui selline mudel leiab erakonnakaaslaste toetust ning üheskoos vaatame vajalikud muudatused üle, siis lähiaastatel võiks meie avatud ja kaasaegne liikmeskond kasvada rohkem kui 50 000 liikmeliseks. Meenutan, et meil on viimastel kolmedel Riigikogu valimistel olnud stabiilselt üle 150 000 valija. Huvilisi peaks olema,» lausus Kukk.

Peasekretäri sõnul ei ole ta veendunud selles, et liikmemaksu tasumise fakt muudab erakonna liikme erakonna suhtes nõudlikumaks. 

«Ma ei toeta ideid, mis kõnelevad sellest, et kui liikmel on erakonnale kümnis tasumata, siis tuleks ta välja heita. Avatuma ja liberaalsema liikmeskonnaga organisatsiooni toetajana arvan, et kohustusliku liikmemaksu peaksime kaotama. Liikmemaksu kaotamist võiksime aga kompenseerida liikmetelt märksa aktiivsema vabatahtlike annetuste kogumisega,» sõnas Kukk.

Reformierakonna peasekretär märkis, et need, kes soovivad teha erakonna nimel poliitilisi otsuseid, osaleda erakonna juhtimises piirkonna, maakonna või juhatuse tasemel ja valida juhtorganeid, peaksid kuuluma endiselt Reformierakonna liikmete nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles