Reformierakonna üldkogu valib täna uued juhid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakond valib täna Tartus toimuval üldkogul parteile uued juhid, erakonna esimeheks kandideerib ainsana senine juht Taavi Rõivas.

Reformierakonna esimeheks kandideerib ainsana Taavi Rõivas.

Juhatuse 14 kohale kandideerib 23 inimest. Senisest juhatusest soovivad jätkata erakonna aseesimehed Kaja Kallas, Jürgen Ligi, Keit Pentus-Rosimannus ja Urmas Paet ning liikmed Urmas Kruuse, Rein Lang, Hanno Pevkur, Laine Randjärv ja Valdo Randpere. Juhatuses ei soovi jätkata riigikogu eelmisesse koosseisu kuulunud Kalev Lillo, endine riigikogu liige, tipp-poliitikast lahkunud Jaanus Tamkivi ning peaministri büroo juht Kairi Uustulnd.

Uute kandidaatidena pürgivad juhatusse riigihalduse minister Arto Aas, riigikogu liikmed Yoko Alender, Deniss Boroditš Toomas Kivimägi, Ants Laaneots, Maris Lauri, Kalle Palling, Imre Sooäär, Anne Sulling, Aivar Sõerd ja Urve Tiidus, eelmisesse parlamendikoosseisu kuulunud Rein Lang, Tartu linnapea Urmas Klaas ning ettevõtja Tauno Tuula.

Reformierakonna liikmed said uusi juhte valida eelhääletusel, mis toimus 11.–16. mail maakonnaorganisatsioonides ja elektroonilisel sisehääletusel, mis kestis 18. mai hommikust 21. mai õhtuni. Juhte saab valida ka täna toimuval erakonna üldkogul.

Esimees ja juhatus valitakse ametisse kaheks aastaks. Aseesimehed valib uus juhatus oma liikmete seast esimesel koosolekul.

Reformierakonna üldkogu algab täna kell 12 Tartus Vanemuise väikeses majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles