Morozov: erakonnaesimehe väljajätmine valitsusest ei pruugi toimida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus kogunes täna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu, mille raames toimus ka erakonna esimehe kandidaatide Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski debatt.
Tartus kogunes täna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu, mille raames toimus ka erakonna esimehe kandidaatide Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski debatt. Foto: Kristjan Teedema

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimeheks pürgiva Jevgeni Ossinovski idee erakondade esimeeste ja valitsusliikmete positsioonide lahususest ei pruugi SDE volikogu juhataja Jüri Morozovi sõnul toimida, kuna seda mitte toetavad näited on Eestis juba olemas.

«Jevgeni Ossinovski pakkus välja variandi, et erakonna esimees ei peaks olema valitsuse liige,» kommenteeris Morozov Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski laupäevast debatti BNS-ile. «Et kui tahta parlamentaarset poolt tugevdada, võiks erakonna esimees olla parlamendi liige ja fraktsiooni juht ja selle kaudu poliitiliselt juhtida ka valitsust. Seal on üks nõrk koht. See eeldaks, et see oleks ühtlaselt kõigis parlamendi erakondades sama moodi – et erakondade esimehed ei oleks valitsuse liikmed.»

«Täna sellist olukorda ei ole. Eestis on ju paar näidet olnud. Siim Kallase puhul näiteks, kus ta oli ka väljaspool valitsust erakonna esimees ja sellest tema enda sõnul midagi head ei tulnud,» märkis Morozov, kelle sõnul oli see peamine erinevus kahe kandidaadi seisukohtade vahel. Erinevalt Mikserist sooviks Ossinovski veel ka muudatuste tegemist koalitsioonileppesse.

Tartus laupäeval toimunud SDE volikogu koosolekul debateerisid erakonna esimeheks kandideerivad Sven Mikser ja Jevgeni Ossinovski erakonna tuleviku üle ning vastasid erakonna liikmete küsimustele.

30. mail toimub Pärnus SDE üldkogu, kus valitakse erakonna esimees ja aseesimehed ning juhatuse, valimistoimkonna ja aukohtu liikmed. Ühtlasi kinnitatakse ametisse peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles