Nestor: Mikseri ja Ossinovski debatt strateegilisi erinevusi ei näidanud

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu esimehe, sotsiaaldemokraat Eiki Nestori sõnul näitas tänane erakonna esimehe kandidaatide Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski debatt, et nende põhilised erinevused on taktikalised, kuid strateegilisi erinevusi nende seisukohtades ei ole.

Mikser ja Ossinovski pidasid debatti täna Tartus toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogul.

«Debatt oli väga võrdne, mõlemad esinesid väga hästi. Kuna ma tunnen mõlemat väga hästi, siis olin ka enne volikogu kindel, et erakond jätkab ühtsel kursil sõltumata sellest, kes järgmisel laupäeval esimeheks valitakse. Täna sain sellele ainult kinnitust ja ma usun, et sellest said ühemõtteliselt aru ka teised volikogu liikmed,» ütles Nestor Postimehele.

Nestori sõnul on kahe kandidaadi erinevus eelkõige kogemustes. «Ühel on neid mitme riigikogu koosseisu jagu, teisel on praegu alles riigikogu teine koosseis käimas. Kõik inimesed, kes debatti kuulasid, jäid väga rahule. Kasutati isegi väljendit, ma vabandan rahvusringhäälingu ees, see oli «parem kui mitu «Foorumit» kokku»,» lausus Nestor.

Nestor märkis, et debatil midagi sellist täna ei öeldud, mis võiks ajakirjandust õhkama panna ja sensatsiooni tekitada. «Pigem võimaldas selline formaat oma arusaamu rohkem selgitada ja kuulajad said ka küsimusi esitada. Kahe kandidaadi erinevused joonistusid välja eelkõige selles, kuidas nende hinnangul toimiks erakondade koostöö paremini, kuid need erinevused ei olnud midagi sellist, mis pikemaajalises perspektiivis midagi mõjutaks,» sõnas ta.

Nestori sõnul ei ole ta ise kunagi varjanud, et hääletab järgmisel laupäeval erakonna esimehe valimisel Sven Mikseri poolt. «Tänase debati põhjal on ilmselt neid, kes annavad veelgi kindlama hääle Sven Mikseri poolt ja on ka neid, kes annavad veelgi kindlama hääle Jevgeni Ossinovskile. On ka neid, kes mõtlevad debati põhjal nädal aega ja langetavad siis otsuse,» rääkis Nestor.

Täna toimunud Mikseri ja Ossinovski debatt oli avalikkusele suletud ja seda said kuulata ainult erakonna volikogu liikmed. Nestori sõnul ei saaks sellist debatti erakonna üldkogul avalikkuse ees pidada, kuna see ei mahuks lihtsalt selle ürituse ajaraamidesse. «Mõlemad saavad pidada üldkogul oma sütitava kõne, miks peaks just teda eelistama erakonna esimehe kohale, aga rohkem selleks aega ei jää,» lausus Nestor.

30. mail Pärnus kogunev SDE üldkogu valib erakonnale kaheks aastaks esimehe ja aseesimehed ning juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul ametisse uue peasekretäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles