Hõbemägi: Muuli sirutas kahetsusväärselt kiiresti käe juustutüki järele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi leidis, et endine ajakirjanik ja riigikogu liikmete kuluhüvitiste suur kriitik Kalle Muuli sirutas kahetsusväärselt kiiresti käe juustutüki järele, esitades riigikogu kantseleile hüvitamiseks õhtusöögitšeki.

«Kahetsusväärselt kiiresti üks suurimaid kuluhüvitiste süsteemi kriitikuid haaras ise lõksust juustutüki järele ja see lõks lõigi talle vastu näppe,» nentis Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«See kunagi poliitkale väga lähedal seisnud Tiit Pruuli sünnipäevareis Rootsi... seal viibis sadakond tuntud inimest Eestist, oli ka Europarlamendi saadikuid, kes aga haistsid lõksu õhust,» sõnas Hõbemägi. Tema sõnul võinuks Euroopa Parlamendi saadikud sünnipäevareisi puhuks Brüsselist Eestisse sõita, kuid loobusid sellest.

«See on tõesti väga ootamatu, väga imelik ning seni pole Muuli ka väitnud, et see oli nagu eksperiment,» lausus ettevõtja Heldur Meerits.

«See on naeruväärne, et kulutame 82-eurosele tšekile eetriaega, aga sel on mingi moraalne mõõde. Kutsun riigikogu üles seda kuluhüvitiste ahvatlust ära lõpetama. Varem või hiljem satub keegi ikka sinna lõksu. See on nagu mingi hoovus, mis neid sinnapoole tirib, ning silma jäävad just need väiksed summad, Kundla majonees jmt, suured 50 000 eurosed autoliisingud ei pälvi tähelepanu,» tõdes arhitekt Ignar Fjuk, kes kutsus riigikogu esimeest Eiki Nestorit üles kuluhüvitiste süsteemi ära lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles