Ossinovski juhiks sotse riigikogust

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Erakonnakaaslastele oma tulevikuplaane tutvustanud Jevgeni Ossinovski ei kipu sotsiaaldemokraatide juhiks saades valitsusse, vaid hakkaks erakonda ehitama riigikogust, kuid soovib võimuleppe ümbertegemist.

Leiate, et praegune võimulepe tuleks ringi teha, kuid seni pole avalikult räägitud teie soovidest võimuläbirääkimistel, mis puudutasid haridust, keele- ja kodakondsuspoliitikat. Näiteks soovisite ravimite infolehtede tõlkimist vene keelde, juriidilise abi osutamist emakeeles ehk ka vene keeles, seaduste tõlkimist vene keelde.

Sotsiaaldemokraadid seisid läbirääkimistel oma programmiliste seisukohtade eest, sealhulgas ka lõimumispoliitikas. Ma ei olnud küll delegatsiooni põhiliige, ent aitasin jõudumööda ka omalt poolt. Meie põhimõtteline hoiak on väga lihtne: Eestis on riigikeeleks eesti keel ning peame püüdlema selles suunas, et kõik siin elavad inimesed eesti keelt ka räägiks. Samas peame tagama, et ka need, kes eesti keelt veel ei valda, saaksid eluga hakkama, et nende õigused oleksid kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles