Mikser või Ossinovski: kumma selja taga on rohkem sotse?

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine erakonna esimees Sven Mikser (vasakul) ja samuti juhikohale pürgib Jevgeni Ossinovski (paremal).
Senine erakonna esimees Sven Mikser (vasakul) ja samuti juhikohale pürgib Jevgeni Ossinovski (paremal). Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Käesoleva kuu lõpus toimuval Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) üldkogul valitakse partei aseesimeeste ja juhatuse kõrval erakonnale ka esimees. Võttes aluseks, kumba kandidaati on piirkondade juhatused enam toetanud, näib esimehe kohale kindel pretendent olevat senine esimees Sven Mikser.

Praeguseks on 17 piirkonnast oma eelistusest teada andnud 12. Mikseri kandidatuuri on esitanud Järvamaa, Võrumaa, Tartumaa, Raplamaa ja Pärnumaa piirkonna juhatusd. Samuti jätkub Mikseril toetajaid Eesti lääneservas – ka Läänemaa, Saaremaa ja Hiiumaa piirkondade juhatused näevad esimehena just teda.

Ossinovskit toetavad Viljandimaa, Valgamaa, Tartu ja Ida-Virumaa piirkonna juhatused. «Jevgeni Ossinovski on Ida-Virumaa piirkonna esimehena tõestanud, et ta oskab organisatsiooni arendada ning kaasata aktiivseid inimesi. Ka haridus- ja teadusministrina tõestas ta oma juhtimisoskust. Usaldame teada ning usume, et ta saaks ka erakonna esimehena väga hästi hakkama,» põhjendas näiteks Ida-Virumaa piirkonna juhatuse liige Etti Kagarov.

Endine haridus- ja teadusminister, praegu riigikokku kuuluv Ossinovski teatas esimeheks kandideerimisest teisipäeval, Mikser aga täna.

30. mail Pärnus kogunev SDE üldkogu valib erakonnale kaheks aastaks esimehe ja aseesimehed ning juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul ametisse uue peasekretäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles