IRLi naiskogu esitas erakonna aseesimehe kandidaadiks Kaia Iva

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Dmitri Kotjuh

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) naiskogu IREN juhatus otsustas esitada 6. juunil toimuvale IRLi suurkogule aseesimehe kandidaadiks Kaia Iva.

Kaia Iva astus Isamaaliitu 1999. aastal ja oli aastaid erakonna juhatuse liige ning 2005-2006 erakonna aseesimees. Ta on olnud korduvalt varasem IRLi naiskogu esinaine, kes on tuntud konstruktiivse ja tasakaaluka juhina. Lisaks kasvatas Iva viimastel riigikogu valimistel isiklikku valimistulemust 70 protsendi võrra, teatas erakonna naiskogu.

Lisaks otsustas IRENi juhatus esitada erakonna eestseisuse kandidaatideks Ulla Preedeni ja Riina Solmani ning uue tulijana juhatusse esmakordselt kandideerva Viktoria Ladõnskaja.

Naiskogu esimehe Annely Akkermanni sõnul vajab erakond värskeid ideid ja uusi inimesi. «Ootame põhimõttelisi muudatusi, seda ka naiskandidaatidesse suhtumisel. Kutsun erakonnakaaslasi üles andma juhtorganite valimistel pooled hääled naiskandidaatidele, sest pool ühiskonna tarkust on naiste peades ja pool ühiskonna teotahtest naiste kätes,» ütles Akkermann.

«Me toetame kõiki naisi, kes kandideerivad erakonna juhtorganitesse ja kutsume kõiki erakonnakaaslasi naisi sinna valima,» lisas ta.

IRLi naiskogu IREN eesmärgiks on suurendada naiste osakaalu avalikus elus ja poliitikas, nii erakonna kui riigi tasandil. Naiskogu esitas oma kandidaadid juhtorganitesse, kuid toetab kõiki naisi kandideerimisel.

Erakonna suurkogu valib 6. juunil erakonnale esimehe, aseesimehed, eestseisuse liikmed, revisjonikomisjoni ja aukohtu. Erakonna esimeheks kandideerimisest on tänaseks teada andnud Margus Tsahkna ja Jaan Männik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles