Suurema sissetulekuga inimesed toetasid Vabaerakonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Martin Ilustrumm

Vabaerakonda toetab ligi veerand inimestest, kelle sissetulek on üle 701 euro pereliikme kohta, selgub uuringust.

Uudisteagentuuri BNS tellitud TNS Emori uuringust selgub, et aprillis-mais toetas inimestest, kelle sissetulek oli üle 701 euro pereliikme kohta, Vabaerakonda 23,5 protsenti. Selles grupis toetas Reformierakonda 21,6 protsenti, Keskerakonda 18,3 protsenti, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 16,8 protsenti, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 9 protsenti, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 8,5 protsenti ja erakonda Eestimaa Rohelised 2,9 protsenti.

Inimestest, kelle sissetulek ühe pereliikme kohta kuni 400 eurot, eelistas Keskerakonda 33,3 protsenti. Reformierakonda toetas oli selles grupis 17,9 protsenti, SDE-d 17,3 protsenti, Vabaerakonda 12,9 protsenti, EKRE-t 8,6 protsenti, IRL-i 6,9 protsenti ning erakonda Eestimaa Rohelised 1,9 protsenti.

Ka grupis, kus sissetulek ühe pereliikme oli 401-700 eurot, oli menukaim Keskerakond, keda toetas 24,2 protsenti vastanutest. Vabaerakonna toetajaid oli selles grupis 21,8 protsenti, SDE-d toetas 17,6 protsenti, Reformierakonda 15,8 protsenti, EKRE-t 8,8 protsenti, IRL-i 8,7 ning erakonda Eestimaa Rohelised  2,9 protsenti.

Uuringu järgi toetas aprillis-mais Keskerakonda 26 protsenti vastanutest ehk kahe protsendipunkti võrra rohkem kui märtsis. Reformierakonna toetus oli aprillis-mais 19 protsenti ehk üheksa protsendipunkti võrra vähem kui märtsis.

Vabaerakond kasvatas toetust märtsikuiselt 12 protsendilt aprilliks-maiks 18 protsendile ning saavutas erakondade populaarsustabelis esmakordselt kolmanda positsiooni.

Neljas oli 17 protsendiga Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kelle toetus on võrreldes märtsiga kasvanud ühe protsendipunkti võrra.

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) toetas aprillis-mais kaheksa protsenti küsitletutest ehk kahe protsendipunkti võrra vähem kui märtsis. Ka Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna toetus oli aprillis-mais kaheksa protsenti ehk märtsiga võrreldes oli langus üks protsendipunkt. Erakonda Eestimaa

Rohelised toetas aprillis-mais kolm protsenti küsitlusele vastanutest.

20 protsenti küsitletutest ei omanud erakondade osas eelistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles