Mikser kandideerib Ossinovski kõrval sotside esimeheks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Pea viis aastat Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) juhtinud kaitseminister Sven Mikser otsustas kandideerida praeguse aseesimehe Jevgeni Ossinovski kõrval erakonna esimeheks.

«Kaheksa piirkonda on mind esitanud [esimehe kandidaadiks - H.M] ja oleks vastutustundetu mitte kandideerida,» ütles ta Postimehele. «Mul on visioon, olen erakonna teist korda valitsusse viinud».

Mikser plaanib valituks saades nii mõndagi asja teha teisiti kui varem. «Nüüd on meil aastaga tekkinud märkimisväärne kogemus ka valitsusvastutuse kandmises ja saab kindlasti lihtsamini pühenduda ka erakonna struktuuri ehitamisele, seda enam, et järgmised valimised on kohalike omavalitsuste volikogude valimised,» rääkis ta. 

Põhjalikuma ülevaate sellest, mida on seni tehtud ja mida plaanib esimehe kandidaat erakonna eesotsas tulevikus teha, esitab Mikser mai lõpus toimuval erakonna üldkogul. 

Endine haridus- ja teadusminister, praegu riigikokku kuuluv Ossinovski teatas esimeheks kandideerimisest teisipäeval, põhjendades seda sooviga muuta erakonda tugevamaks. Tema sõnul ei ole küsimus niivõrd selles, kas olla valitsuses või mitte, vaid selles, kuidas anda erakonnale tagasi vajalik eneseusk.

«Teeme ju poliitikat mitte selleks, et olla reitingutes populaarne või tagada oma liikmetele töökohti, vaid selleks, et lahendada Eesti ühiskonna ees seisvaid strateegilisi küsimusi. Et Eesti riik ja ühiskond areneks ning oleks hea koht elamiseks mitte ainult ühe valimistsükli, vaid kahekümne, viiekümne ja saja aasta perspektiivis,» märkis ta teisipäeval erakonnakaaslastele saadetud kirjas.

Erakonnale valib kaheks aastaks esimehe 30. mail Pärnus kogunev SDE üldkogu, mis ühtlasi valib ametisse aseesimehed ning juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul uue peasekretäri.

Mikser on erakonda juhtinud alates 2010. aasta sügisest. Partei aseesimehed on praegu Andres Anvelt, Jevgeni Ossinovski, Heljo Pikhof ja Karel Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles