Vabaerakond valib mai lõpus uue juhtkonna

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Sügisel loodud ja kevadistel riigikogu valimistel kaheksa kohta saanud Vabaerakond valib mai lõpus toimuval üldkoosolekul erakonnale uue juhtkonna.

Tallinnas 30. mail kogunev üldkogu valib Vabaerakonnale üheks aastaks esimehe ja 10-liikmelise juhatuse, kes valib hiljem erakonnale aseesimehe või aseesimehed. Üldkoosolekul nimetatakse ametisse ka viieliikmeline aukohus ja kolmeliikmeline revisjonikomisjon.

Vabaerakonna tegevjuhi Margus Maidla sõnul oodatakse erakonna liikmetelt, osakondadelt ja piirkondadelt kandidaatide nimesid ja tutvustusi 26. maini, kuid kandidaate saab üles seada veel ka üldkogul. Praeguseks on kaks inimest ennast Maidla sõnul ise kandidaadiks esitanud ning üks osakond on esimehe kohale üles seadnud erakonna praeguse juhi Andres Herkeli kandidatuuri.

Herkel valiti Vabaerakonna esimeheks mullu septembris toimunud asutamiskoosolekul. Erakonna aseesimees on praegu Jaanus Ojangu ning juhatusse kuuluvad Külliki Kübarsepp, Jevgeni Krištafovitš, Kalle Pilt, Märt Meesak, Aimar Altosaar, Jüri Saar, Lii Ramjalg, Kristo Krumm ja Emil Rutiku.

Mai lõpus või juuni alguses valivad uusi juhte ka Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles