Kapo-komisjoni hakkavad juhtima Ken-Marti Vaher ja Erki Savisaar

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar
Erki Savisaar Foto: Erik Prozes / Postimees

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon valis täna oma esimeheks Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva Ken-Marti Vaheri ning aseesimeheks keskerakondlase Erki Savisaare.

Kaitsepolitsei ja teabeameti tegevuse ning jälitustegevuse seaduslikkust kontrollivasse komisjoni kuuluvad peale Vaheri ja Savisaare ka reformierakondlane Martin Kukk, sotsiaaldemokraat Hardi Volmer, vabaerakondlane Krista Aru ja Konservatiivsesse Rahvaerakonda (EKRE) kuuluv Uno Kaskpeit.

Korruptsioonivastase erikomisjoni esimeheks valiti täna Vabaerakonna fraktsiooni kuuluv Artur Talvik ning aseesimeheks IRLi saadik Raivo Aeg, teatas riigikogu pressiteenistus. Korruptsioonivastaste meetmete rakendamist jälgivasse komisjoni kuuluvad veel reformierakondlane Ants Laaneots, sotsiaaldemokraat Jaanus Marrandi, keskerakondlane Jaanus Karilaid ja EKRE liige Raivo Põldaru.

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehena jätkab komisjoni tänasel otsusel keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin, kes pidas sama ametit ka parlamendi eelmises koosseisus. Komisjoni aseesimeheks valiti IRLi kuuluv Jaak Aaviksoo. Lisaks neile kuuluvad komisjoni reformierakondlane Kristjan Kõljalg, sotsiaaldemokraat Tanel Talve, vabaerakondlane Andres Ammas ja EKRE saadik Henn Põlluaas.

Riigikogu moodustas kolm erikomisjoni möödunud nädalal. Parlamendis tegutseb ka 11 alatist komisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles