Ligi «Foorumis»: maksupoliitikast pole EKREga üldse mõtet rääkida

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisdebatt Olustveres. Pildil Jaak Madison (vasakul) ja Jürgen Ligi.
Valimisdebatt Olustveres. Pildil Jaak Madison (vasakul) ja Jürgen Ligi. Foto: Elmo Riig

Kolmapäevane «Foorum» kujunes peaasjalikult debatiks reformika Jürgen Ligi ning ekrelase Martin Helme vahel, Ligi tõdes, et kuigi aktsiisitõus polnud tema ettepanek, siis jäävad katteallikate maha tõmbamisel head asjad tegemata, EKREga pole tema arvates aga maksupoliitikast üldse mõtet rääkida.

«Selge see, et eelarve on sellises seisus, et kui keegi tahab populaarne olla ja sealt katteallikaid maha tõmmata, mida on siin ju tehtud, siis jäävad head asjad tegemata, mina kaitsen häid asju, ma kõiki koalitsiooni kulusid ei kaitse, aga õpetajate palgatõusu olen enne kaitsnud ja kaitsen siin ka,» rääkis Ligi, vahendas ERR Uudised.

Turismiteenuste käibemaksuerisusest rääkides ütles Ligi, et Eesti sisenõudlus tehtavatest kulutustest ainult tõuseb ning toetused inimestele suurendavad ka Eesti turismi, enamik hotellide kliente on välismaalased. «Kõige jõukam ongi see rahvas, kes hotellides käib,» märkis Ligi.

«Ega mina ei ole nende ettepanekute autor,» rõhutas Ligi ja meenutas, et finantsplaan, mille tema aasta tagasi lauale pani, ei sisaldanud aktsiisitõuse ning tal oli teistsugune plaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles