Ergma: Jaak Aaviksoo ärgu söögu oma sõnu

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartu Ülikooli rektori kohast 2007. aastal napilt ilma jäänud kauaaeset riigikogu spiikrit Ene Ergmad (IRL) hämmastab parteikaaslase Jaak Aaviksoo püüd saada Tallinna Tehnikaülikooli rektoriks.

Nimelt teatas Aaviksoo Ergma rektori püüdlustele toona «kaasa elades», et poliitik ei sobi Tartu Ülikooli juhtima. Aaviksoo kirjutas 2006. aasta detsembris Eesti Päevalehe arvamusküljel, et ülikooli tuleviku seisukohalt on põhimõttelise tähendusega rektori poliitiline sõltumatus.

«Ja nii nagu avalikes asjus ikka, ei pea see sõltumatus mitte üksnes olemas olema, vaid sellisena ka näima. See ja ainult see asjaolu ei luba mul toetada akadeemik Ene Ergma kandidatuuri rektori ametikohale,» lisas rektoriametist lahkunud Aaviksoo.

Ergma tuletas neid sõnu uuesti meelde. «Jaak Aaviksoo ärgu söögu oma sõnu.  Või muutuvad ta vaated nii kergelt sõltuvalt kummal pool lauda ta istub? Poliitikas olemine oli põhjus, miks Aaviksoo mind omal ajal Tartu Ülikooli rektorivalimistel uputas,» ütles Ergma. «Nüüd sobib poliitik rektoriks? Või pole Aaviksoo tipp-poliitik, vaid lihtsalt reamees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles