Tsahkna lubab IRLi esimeheks saades erakonnale suuri muutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Margus Ansu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) võimalik esimehekandidaat Margus Tsahkna ütles Vikeraadiole, et kui tema peaks üldkogul IRL-i esimeheks kandideerima ja valituks osutuma, siis ootavad erakonda eest suured muudatused.

IRLi võimaliku esimehekandidaadi Margus Tsahkna hinnangul tuleks erakonnal tulevikus pakkuda positiivset rahvuslikku programmi ilma negatiivsete näidete ja hirmuta. «Kui kandidatuur välja käiakse, peab kandidaadil olema meeskond ja tulevikuvisioon,» ütles Tsakhna Vikerraadio saates «Uudis+».

Tema sõnul peab 22. maiks olema selge, kes kandideerivad 6. juunil koguneval IRLi üldkogul esimehe, aseesimehe ja erakonna eestseisuse kohtadele. «Inimesed erakonna sees teavad, et kui mina peaksin kandideerima ja saan suurkogul toetuse, siis ootavad erakonda ees suured muutused,» ütles Tsahkna.

Tsahkna hinnangul on senimaani vastuseta küsimus, miks IRL ei saanud praegusel patriootlikul ajastul valimistelt suurt häältesaaki.

Tsahkna sõnul on IRL oma poliitilisi positsioone kaotanud teistele parteidele, kes seostavad oma poliitikat konservatiivsusega. Ta nentis, et see pole mitte ainult Eesti probleem, sest sama on jutunud ka Soomes, Rootsis ja Prantsusmaal.

Tema sõnul on konservatiivsetel parteidel nende riikide poliitilisel maastikul väga tugev positsioon, mistõttu uued erakonnad seovad end konservatiivse maailmavaatega. «Sellest peab IRL tulevikus lähtuma ja väärtuspoliitika peab olema jõuliselt ning väga selgelt sõnastud, sest inimesed peavad sellest aru saama,» ütles Tsahkna.

Tsahkna märkis, et radikaalsemad erakonnad on suutnud läbi hirmu enda poliitilise sõnumi selgemalt ja lihtsamalt edastada. Samas peaks IRL Tsahkna hinnangul pakkuma positiivset ja rahvuslikku programmi, mis ei kasuta negatiivseid näiteid ja hirmu valijateni jõudmiseks.

Tsahkna sõnul on värske valitsus saanud oma esimeste kuude jooksul palju kriitikat, mis ei ole tulnud ainult väljast, vaid uue valitsuse samme on kritiseeritud ka koalitsiooni seest. «Poliitiline olukord on järgmise nelja aasta jooksul väga kirev ja siin ongi IRLi suur ülesanne kehtestada oma lugu,» sõnas Tsahkna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles