Läänemaa sotsid toetavad Mikseri jätkamist erakonna eesotsas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Läänemaa piirkond esitas mai lõpus kogunevaks üldkoguks erakonna esimehe kandidaadiks taas kaitseminister Sven Mikseri.

Piirkonna esimehe Neeme Suure sõnul on erakond Mikseri juhtimisel kasvanud ja arenenud ning viinud ellu sotsiaaldemokraatidele olulisi lubadusi, näiteks tõstnud laste- ja peretoetusi. «Seetõttu toetame tema jätkamist erakonna esimehena,» ütles ta partei teatel.

SDE aseesimehe kohale esitas piirkond ametist lahkuva peasekretäri, kultuuriminister Indrek Saare, ettevõtlusminister Urve Palo ja Tartu abilinnapea Kajar Lemberi. Erakonna juhatusse pakkus piirkond Neeme Suurt ja Jevgeni Ossinovskit. Läänemaa piirkond on erakonna pressiesindaja sõnul esimene, kes on oma kandidaadid esitanud.

Piirkonna üldkoosolekul arutasid Läänemaa sotsiaaldemokraadid erakonna teatel ka poliitilist olukorda, pidades oluliseks, et koalitsioonilepingu lubaduste katteallikad ei suurendaks regionaalset ebavõrdsust ega kahjustaks elanikkonna toimetulekut. «Liiga kiire kütuseaktsiisi tõusu asemel tuleks kasutada sotsiaaldemokraatide poolt välja pakutud alternatiivseid katteallikaid, näiteks alkoholi- ja tubakaaktsiisi,» ütles Suur.

Pärnus 30. mail kogunev SDE üldkogu valib erakonnale kaheks aastaks esimehe ja aseesimehed, samuti juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul ametisse uue peasekretäri.

SDE praegune esimees Sven Mikser on erakonda juhtinud alates 2010. aasta sügisest. Partei aseesimehed on praegu Andres Anvelt, Jevgeni Ossinovski, Heljo Pikhof ja Karel Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles