IRL Noored: oleme solidaarsed Toompeal kütuseaktsiisi tõusu vastu meelt avaldavate inimestega

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

IRL Noored on solidaarsed täna Toompeal kütuseaktsiisi tõstmise vastu meelt avaldavate Eesti inimestega.

IRL Noored on seisukohal, et kütuseaktsiis läbib punase niidina lõviosa kaupu ja teenuseid ning aktsiisi tõstmine on seetõttu valus kõigile Eesti peredele ja ettevõtetele, vahendas ühenduse pressiesindaja

«Kütuseaktsiisi tõstmise argumenteerijad ütlevad, et inimesed saavad läbi toetuste raha tagasi. Mina sellega ei nõustu. Mis kasu on toetustest, kui töökohad mikro- ja keskmistes ettevõtetes, kes on Eestis peamised tööandjad, pannakse löögialla,» ütles samuti meeleavaldusel viibiv IRL Noorte peasekretär Ergo Hanni.

«Lisaks majutusasutuste käibemaksu tõstmine, mille koosmõjul koos kütuseaktsiisi tõstmisega võib tekitada maaturismi sektoris pankrottide laine - ettevõtted ei suuda riigi poolt pandud koormisi täita. Kahtlen, kas kütuseaktsiisi tõstmine eelarvesse oodatud lisaraha toob. Küll aga olen veendunud, et see on üks enim seaduserikkujaid tekitav valitsuse otsus Eestis. Kütuseaktsiisi tõstmisest tuleks loobuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles