EKRE auesimees Arnold Rüütel: Madison on jätnud sümpaatse mulje

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE auesimees Arnold Rüütel.
EKRE auesimees Arnold Rüütel. Foto: Liis Treimann

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) auesimees Arnold Rüütel ütles Postimehele, et EKRE liige ja parlamendisaadik Jaak Madison on temale seni jätnud sümpaatse mulje ning ta arvas, et Madisoni ümber lahvatanud skandaalide taga võivad olla kellegi poliitilised huvid.

Rüütel sõnas, et erakonna auesimehena ei käi ta kõikidel erakonna koosolekutel, kuid nii palju, kui ta on Madisoni neil esinemas näinud, on viimane talle sümpaatse mulje jätnud. «Ta on väga argumenteeritult esinenud ja eelkõige rääkinud neist probleemidest, millega oleks vaja tõsiselt Eestis tegeleda, et oleksime rahva ja riigina jätkusuutlikud,» ütles Rüütel.

Kõrvalt vaadates tundub talle, et kõikide nende skandaalide taga on kellegi poliitilised huvid. «Kui palju selles kõiges tõelist tõde on, ei ole ma suutnud vähemalt ajakirjandusest välja lugeda,» sõnas Rüütel ning lisas: «Ilmselt jätkub mingisugune poliitiline tegevus, mis toimus valimiste eel ka nüüd, pärast valimiste lõppu.»

Ta möönis, et erakonna juhatus kindlasti tegeleb nende küsimustega ning selgitab välja, kas süüdistused vastavad tõele või «on need väga tugeva poliitiliste huvide mõjuga».

Rüütli sõnul tegeleb EKRE põhimõtteliste küsimustega ning siiani on ta erakonna tööga rahul. «Toetan EKRE tegevust igakülgselt, sest probleeme, mis vajavad lahendamist, on Eestis väga palju.»

Kui Madison sattus esimesse skandaali seoses natsiteemalise blogipostitusega, leidis Rüütel, et tegemist on kunstnikult tekitatud probleemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles