Reinsalu: praegu on oluline valimislubaduste rakendamine

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Martin Ilustrumm

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu ütles ERRi uudisteportaali tellitud erakondade toetuse küsitluse tulemustele viidates, et ei tähtsusta täna numbreid üle ning oluline on see, mida poliitikud on võimelised saavutama homme ehk järgnevate kuude jooksul.

«Kõige olulisem on pregu IRLile saavutada see, et esimese saja päevaga valitsusliit asuks IRLi valimislubadusi reaalselt rakendama,» sõnas Reinsalu ja lisas, et valijad teevad järeldusi sellest, milline politiiline jõud on võimeline valijate toetuse saades ka lubadusi ellu viima.

Kadri Simsoni arvamusele justkui võiksid IRL ja SDE Reformierakonna üksi jätta ja luua Keskerakonnaga inimsõbralikum valitsus ütles Reinsalu, et IRL langetas koalitsiooni kuulumise valiku täiesti teadlikult, lähtudes mitte niivõrd partei huvidest või reitingutest, vaid uskumusest, mida on Eestil pikaaegses perspektiivis vaja. Reinsalu ei nõustunud ka Simsoni sõnadega justkui ootaks IRLi ees hääbumine. 

«Arusaadavalt opositsioon annab tuld, peabki andma, opostitsioon on öelnud, et sadat päeva nad valitsusliidule ei anna, kuid see pole Eesti politiikas tavatu,» ütles IRLi esimees.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS küsitlus näitas, et võrreldes valimistulemusega on kõige rohkem toetust kaotanud Reformierakond ning enim on kasvanud toetus Vabaerakonnale.

Praegu on Reformierakonnal toetajaid 22, sotsiaaldemokraatidel 17, Isamaa ja Res Publica Liidul kümme protsenti, valimisteaegse toetuse on säilitanud Keskerakond, nende toetus on 26 protsenti. Vabaerakonna toetus on 12 protsenti, edastades nii Isamaa ja Res Publica Liitu. Ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on vaatamata erakonda tabanud massiivsele kriitikale säilitanud valimisteaegse toetuse, mis on seitse protsenti.

25 protsenti inimestest ei osanud oma eelistust öelda, nende osakaal ei ole toetusprotsentidesse sisse arvestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles