Küsitlus: kõige rohkem on valimispäevast alates toetust kaotanud Reformierakond

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimispidu hotellis Palace.
Reformierakonna valimispidu hotellis Palace. Foto: Erik Prozes

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS küsitlus näitas, et võrreldes valimistulemusega on kõige rohkem toetust kaotanud Reformierakond ning enim on kasvanud toetus Vabaerakonnale.

Praegu on Reformierakonnal toetajaid 22, sotsiaaldemokraatidel 17, Isamaa ja Res Publica Liidul kümme protsenti, valimisteaegse toetuse on säilitanud Keskerakond, nende toetus on 26 protsenti. Vabaerakonna toetus on 12 protsenti, edastades nii Isamaa ja Res Publica Liitu.

Ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on vaatamata erakonda tabanud massiivsele kriitikale säilitanud valimisteaegse toetuse, mis on seitse protsenti.

25 protsenti inimestest ei osanud oma eelistust öelda, nende osakaal ei ole toetusprotsentidesse sisse arvestatud.

Riigikogu valimised võitis Reformierakond, kes kogus 27,7 protsenti häältest, Keskerakond pälvis 24,8, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15,2 ja Isamaa ja Res Publica Liit 13,7 protsenti häältest. Sügisel asutatud Vabaerakonda toetas 8,7 ja seni riigikogus esindamata Konservatiivset Rahvaerakonda 8,1 protsenti hääletanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles