Jaak Madison pürib Euroopa Liidu asjade komisjoni asejuhiks

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel valitakse riigikogu ühe olulisema komisjoni, Euroopa Liidu asjade komisjoni juhikohti. Reformierakondlase Kalle Pallingu kõrval soovib aseesimehe kohta Postimehe andmetel Eesti Konservatiivse Rahvapartei (EKRE) saadik Jaak Madison.

«See on võimalik. Kõik selgub reedel,» hindas Madison oma võimalusi.

Komisjoni juhiks saav Kalle Palling oli kommentaaris napp: «Üllatav. Väga ebameeldivalt üllatav käik opositsiooni poolt.»

Opositsiooni (lisaks EKREle ka Vabaerakonna ja Keskerakonna) toel ühele olulisimale komisjonikohale pürgiv Madison teeb paljusid nõutuks.

Riigikogu juhatus kinnitas eile Euroopa Liidu asjade komisjoni 15-liikmelise koosseisu, kus on esindajad kõikidest fraktsioonidest ja alatistest komisjonidest.

Euroopa Liidu asjade komisjoni (ELAK) kuuluvad Monika Haukanõmm, Johannes Kert, Maris Lauri, Jaak Madison, Marko Mihkelson, Marianne Mikko, Andrei Novikov, Kalle Palling, Juhan Parts, Rein Ratas, Mihkel Raud, Martin Repinski, Andre Sepp, Aivar Sõerd ja Toomas Vitsut.

ELAKil on riigikogus Euroopa Liiduga seotud küsimustes otsustav ja koordineeriv roll. ELAK kujundab koostöös teiste alatiste komisjonidega Riigikogu seisukoha ELi õigusaktide eelnõude suhtes ning annab mandaadi Eesti seisukohtadele ELi ministrite nõukogu kohtumisteks.

Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele peab ELAK-is olema vähemalt 15 liiget ning komisjoni peab kuuluma vähemalt üks liige igast fraktsioonist ja igast alatisest komisjonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles